GH verlichting | Aankoop- of verkoopkeuring populair en flinke groei nieuwbouwwoningen
15836
post-template-default,single,single-post,postid-15836,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive
 

Aankoop- of verkoopkeuring populair en flinke groei nieuwbouwwoningen

Aankoop- of verkoopkeuring populair en flinke groei nieuwbouwwoningen

De keurmeester inspecteert de woning, wijst u op de sterke en zwakke punten en maakt een nauwkeurig rapport op. Wanneer u verkoper bent, kunt u dit rapport gebruiken om de kwaliteit van uw woning aan te tonen en onzekerheden bij kopers weg te nemen. Tevens voldoet u met het overhandigen van een bouwkundige rapportage voor een groot deel aan uw wettelijke meldingsplicht.

Een woningkeuring is belangrijk en vergroot de kans op een hypotheek

Wanneer u (potentieel) koper bent kunt u dit rapport gebruiken om uw (toekomstige) kosten in te schatten en is het tevens een sterk onderhandelingspunt naar de verkoper; u weet wat er mis is aan het huis en dit zijn extra kosten! Ook voldoet u bij het laten uitvoeren van een bouwkundige inspectie voor een groot deel aan uw wettelijke onderzoeksplicht. Wanneer u een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) wenst kan een bouwkundig rapport soms verplicht zijn. Vraag hiernaar bij uw hypotheekadviseur. Dit zijn enkel vragen waar een bouwkundige keuring antwoord op geeft, daarnaast kan een hypotheekverstrekker een bouwkundig rapport eisen voor het verstrekken van een financiering. Deze keuring wordt geaccepteerd en erkend door alle financiële instanties, geldverstrekkers maar ook rechtbanken, overheidsinstellingen, e.t.c.

Nieuwbouwwoningen zijn flink populair

Het was een lange tijd slecht gesteld met de woningmarkt in Nederland. De crisis zorgde voor onzekerheid bij consumenten waardoor ze geen nieuwe woning durfde te kopen. Men zette het geld liever op de bank dan dat er een grote uitgave werd gedaan. In 2020 is het vertrouwen in de markt toegenomen en werden er in ieder geval al meer nieuwbouwwoningen aangeschaft. In vergelijking met het voorgaande jaar werden er in de eerste zeven maanden van 2020 ruim de helft (52 procent) meer van dit soort woningen verkocht. Het aantal nam toe tot 12.235 nieuwbouwhuizen. Vooral in juli ging het goed want er werden dubbel zoveel woningen verkocht, blijkt uit cijfers van het NVB, Vereniging voor ontwikkelaars en bouwondernemers. Het herstel op de woningmarkt zet de komende periode door verwacht de organisatie. Nico Rietdijk maakt wel een kanttekening dat enkele aanpassingen door het kabinet nadelig kunnen zijn. “Het afschaffen van de schenkingsregel van 100.000 euro, de beperking van de Nationale Hypotheekgarantie (NHG) en andere fiscale regels kunnen het herstel op de lange termijn in de weg staan.”

Voorspelling verkochte nieuwbouwwoningen 2021

Rietdijk van het NVB verwacht dat het totaal verkochte nieuwbouwwoningen dit jaar neerkomt op 22.000. Het herstel wordt toegeschreven aan een zeer lage hypotheekrente en het vertrouwen van consumenten in de woningmarkt. Daarnaast is het implementeren van techniek zoals deurdrangers nu ook goedkoper doordat vakmannen slechts 6 procent btw rekenen. De vereniging voorziet in alle regio’s van het land een herstel. Nieuwbouw zou steeds populairder worden in vergelijking met bestaande huizen. “Consumenten (her)ontdekken steeds vaker welke gemakken en comfort nieuwbouw met zich meebrengt.” Het is onder meer duidelijk wat je krijgt waardoor het rondkrijgen van de hypotheek ook beter gaat. Er moet niet nog van alles aan gebeuren zoals bij een bestaand huis.

Geen reactie's

Geef een reactie