GH verlichting | Zorg voor extra veiligheid met trapverlichting
15753
post-template-default,single,single-post,postid-15753,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive
 

Zorg voor extra veiligheid met trapverlichting

Zorg voor extra veiligheid met trapverlichting

Op een dag loop je behoorlijk vaak op en neer een trap op. En aangezien een ongeluk in een klein hoekje zit, is het verstandig ook dit gedeelte van je woning of bedrijfspand goed te verlichten. Nu is het natuurlijk altijd verstandig om een lamp in het trapgat  op te hangen, maar dit is niet altijd voldoende. Zeker niet wanneer de trap in een bocht loopt, dan kan er sprake zijn van een aantal donkere hoeken. Gelukkig zijn er wat dit betreft nog een aantal andere manieren waarop je verlichting aan kunt laten brengen bij of in de trap. 

Spotjes in de treden 

Wanneer jij je verdiept in een trap met verlichting, zal je zien dat er genoeg mogelijkheden zijn. Zo is er altijd wel een manier die helemaal bij jouw interieur of huisstijl van je bedrijf past. Ga voor een stijlvolle uitstraling van de trap en laat spotjes in de treden aanbrengen. Deze zitten vaak aan de zijkant van de treden en zijn doorgaans voorzien van een bewegingssensor. De verlichting gaat dus pas aan wanneer er iemand de trap oploopt. Dat is wel zo zuinig voor de energierekening. De spots verlichten de treden goed, zodat je ziet waar je loopt. Door de krachtige verlichting van deze spots, zal ook de rest van het trapgat goed te zien zijn, zoals de trapleuning. 

Handige ledstrips 

Naast spotjes, is het ook mogelijk om ledstrips aan te brengen bij de treden. Deze strips worden vaak geplaatst onder de treden, maar ook de zijkant en de trapleuning wordt dikwijls verlicht door hier een strip onder te hangen. Dit is zeker een geschikte optie voor de liefhebbers van verschillende kleuren. Om ledstrips aan te brengen hoef je niet per se de hulp van een specialist in te schakelen. Dit product is namelijk voorzien van een handige kleefstrip, zodat je het zelf op de gewenste plek kunt plekken. Maar investeer wel in een goed product en ga niet meteen voor een goedkope variant van een ledstrip. De lijmlaag wordt snel droog of de strip breekt. Deze moet je dus binnen korte tijd weer vervangen. Zo wordt goedkoop dus alsnog duurkoop. 

Vergeet ook de overloop niet

De overloop grenst aan de trap. En zonder de juiste verlichting is dit dus ook een behoorlijk donkere ruimte. Zorg daarom dus ook voor voldoende verlichting voor dit gedeelte. Schakel in dit geval een specialist in voor een mooi ontwerp. De experts van TopTrap kunnen je bijvoorbeeld helpen aan mooie bekleding én verlichting van je trap en overloop, zodat dit een mooi geheel vormt. Hierbij wordt gelet op jouw wensen, persoonlijke voorkeuren en budget. En wanneer je deze werkzaamheden uit laat voeren door een specialist is de klus zo geklaard. Binnen korte tijd geniet jij dus van een trap met mooie verlichting, zodat je veilig elke stap kunt zetten. 

Metatitel: Trapverlichting, voor extra veiligheid Metatekst: Houd rekening met veiligheid en zorg voor voldoende trapverlichting. Laat spots aanbrengen in de treden, of ga zelf aan de slag met ledstrips.

Geen reactie's

Geef een reactie