GH verlichting | Welke tuinverlichting kies jij?
15726
post-template-default,single,single-post,postid-15726,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive
 

Welke tuinverlichting kies jij?

Welke tuinverlichting kies jij?

Ga je een nieuwe tuin inrichten of heb je nieuwe verlichting nodig voor in je tuin? Dan kan het handig zijn om je te verdiepen in de soorten tuinverlichting en de aspecten waar je op moet letten. Buitenverlichting komt namelijk in diverse soorten en maten en het kan soms moeilijk zijn om hieruit te kiezen. De juiste tuinverlichting is erg belangrijk, je creëert er namelijk sfeer mee en het maakt je tuin ook nog eens een stuk veiliger.

Stijl van je verlichting

Als eerste moet je een keuze maken voor de stijl van je verlichting. Dit kan modern of traditioneel zijn. De stijl die je kiest, laat je vaak afhangen van de stijl van je huis of je tuin. Het is belangrijk dat je één stijl verlichting kiest, anders kan het er erg chaotisch uitzien.

Vervolgens moet je een keuze maken tussen functionele- of sfeerverlichting (of allebei).

Functionele verlichting zorgt ervoor dat je de paden die in je tuin liggen, kunt zien. Het is natuurlijk wel zo fijn om ook in het donker duidelijk te zien waar je kunt lopen.

Sfeerverlichting zorgt ervoor dat je je tuin bij het huis kunt betrekken. Je creëert een soort van verlenging van je woonkamer buitenshuis. Met de juiste buitenverlichting geniet je nog meer van je tuin en wordt buiten binnen.

Tenslotte maakt verlichting in je tuin de omgeving een stukje veiliger. Verlichting rondom de woning kan helpen inbraken te voorkomen.

Soorten tuinverlichting

Er zijn heel veel soorten tuinverlichting en soms zie je door de bomen het bos niet meer. We hebben de meest voorkomende verlichting voor je op een rijtje gezet:

  • Paaltjes: paaltjes worden vaak gebruikt om een wandelpad te verlichten.
  • Geïntegreerd licht: dit zijn lichtjes die je bijvoorbeeld in tegels of grind kunt verwerken. Je kunt ze ook laten aanbrengen in een trap.
  • Wandverlichting: als je een deel van een muur of schutting wilt verlichten, kun je het beste wandverlichting gebruiken.
  • Spots: grote elementen zoals een boom, kunnen van onder worden verlicht met een spotje. Een spot heeft een hoge lichtintensiteit, hierdoor kunnen spotjes gebruikt worden als blikvanger.

Meer tips

Het kiezen van de juiste tuinverlichting is van belang voor functionaliteit van de paden in je tuin, maar tuinverlichting zorgt ook voor veel sfeer. Je wilt het natuurlijk in één keer goed doen en hier is research voor nodig. Wil je meer informatie over de soorten tuinverlichting of over specifieke lampen zoals stoere buitenlampen? Neem dan eens een kijkje op Buitenverlichting tips. Hier vind je nog meer informatie over hoe je de verlichting die bij jouw tuin past, kiest.

Geen reactie's

Geef een reactie