GH verlichting | Verdien je investering terug met deze energiebesparende tools
15732
post-template-default,single,single-post,postid-15732,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive
 

Verdien je investering terug met deze energiebesparende tools

Verdien je investering terug met deze energiebesparende tools

Krijg je elk jaar weer een hoge jaarafrekening van je energieleverancier? Of is het voorschot dat je maandelijks moet betalen ontzettend hoog? Dan is het tijd om je te gaan verdiepen in het energieverbruik. Zonder dat jij je er bewust van bent, kun jij een aantal energieslurpers in je woning hebben zoals oude verlichting of apparaten die steeds maar op stand-by staan. Wij hebben een aantal tips voor energiebesparende tools voor je woning, waarbij je de investering na verloop van tijd ook nog eens terug kan verdienen.

Vervang de oude lampen in je woning

Is het alweer een tijdje geleden dat jij de lampen in je woning vervangen hebt? Dan heb je grote kans dat jouw verlichting nog voorzien is van echte energieslurpers, zoals halogeenverlichting. Deze is tegenwoordig ook niet meer verkrijgbaar in de winkels. Per september 2018 zijn deze verboden door de Europese Unie, omdat deze een te laag energielabel (energielabel C) hebben. Vervang daarom je lampen in je woning door spaarlampen of zelfs het liefst ledverlichting. Ledverlichting is niet heel goedkoop, maar aan de andere kant heeft het zeer weinig elektriciteit nodig (slechts 5% in vergelijking met halogeenverlichting) en gaat het zeer lang mee. En dat zie je terug op je energierekening.

Zonnepanelen op je dak

Een andere manier om zuinig met energie om te gaan, is door het zelf op te wekken. Dit kan door zonnepanelen op je dak aan te laten brengen. Dit is niet heel goedkoop, voor tien zonnepanelen betaal je zo’n € 5000, maar ook deze investering verdien je op den duur terug. Wel even geduld hebben, want het gaat in dit geval wel om een periode van een aantal jaren. Hoeveel je precies bespaart, hangt af van de grootte van het gezin en het energieverbruik maar reken op ongeveer een bedrag van € 500 per jaar. Ook wanneer je een plat dak hebt op je woning is het toch mogelijk om zonnepanelen op je huis te laten zetten. De voordelen van een zonneschans zijn dat door middel van dit handige systeem de panelen in de gewenste richting gemonteerd kunnen worden. Zo vangen de zonnepanelen ook op een schuin dak voldoende zonlicht om het huishouden te voorzien van de nodige energie. Daarnaast is dit systeem stevig, zodat je hier verder geen omkijken meer naar hebt.

De slimme meter

Woon je in een huurhuis? Dan heb je deze handige tool waarschijnlijk al in je meterkast hangen: de slimme meter. Deze meter is zeer precies en laat precies zien hoeveel energie je verbruikt (gas en elektriciteit worden overzichtelijk van elkaar gescheiden). Het is zelfs mogelijk om je tablet of smartphone te koppelen aan deze meter en zo te bekijken wat je verbruik precies is. Daarnaast worden de meterstanden automatisch doorgegeven aan het energiebedrijf. Zo voorkom je ook dat meterstanden geschat worden en je eventueel veel meer moet betalen voor je jaarafrekening dan nodig is.

Metatitel: Energiebesparende tools die goed zijn voor je portemonnee Metatekst: Om energie te besparen in je woning, moet je wel wat geld uitgeven. Gelukkig zijn er een aantal manieren waarop jij je geld weer terug kan verdienen.

Geen reactie's

Geef een reactie