GH verlichting | Tip van de slotenmaker: schrik inbrekers af met verlichting!
15614
post-template-default,single,single-post,postid-15614,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive
 

Tip van de slotenmaker: schrik inbrekers af met verlichting!

Tip van de slotenmaker: schrik inbrekers af met verlichting!

Het is in de afgelopen jaren steeds lastiger geworden om inbrekers buiten uw woning te houden. Denk bijvoorbeeld aan het toegenomen geweld wat inbrekers gebruiken om uw woning binnen te komen. Met veel geweld worden de sloten en ramen in huis vernield, om vervolgens dure en waardevolle voorwerpen te kunnen onteigenen. Ook gebruiken inbrekers geweld om u er als bewoner van te weerhouden de hulp van anderen in te schakelen. Een traditioneel slot volstaat vaak niet meer als u inbrekers uit uw woning wilt weren. Om die reden spraken wij met een ervaren slotenmaker, die ons meer kon vertellen over moderne technieken om inbrekers te weren.

Tip: laat een slotenmaker een risicoanalyse van uw woning maken. Met deze risicoanalyse worden de belangrijkste beveiligingsrisico’s blootgelegd. Op basis van de risicoanalyse kan vervolgens een passend beveiligingsplan worden opgesteld om inbrekers tegen te gaan.

Kans op inbraken tijdens donkere dagen groter

Tijdens de herfst- en wintermaanden is de kans op een inbraak in huis groter dan in de zomer. Dit komt doordat inbrekers in deze donkere maanden makkelijker kunnen zien of u wel of niet in huis aanwezig bent. Als er geen licht brandt is de kans immers groot dat de woning leeg is. Inbrekers kunnen zo in alle rust hun slag slaan. Volgens de slotenmaker uit Rotterdam doet u er verstandig aan om een lampje in huis aan te zetten tijdens deze donkere dagen. U kunt hierbij kiezen voor een lamp met een tijdschakelaar of een lichtsensor. Zo gaat de lamp pas aan op het moment dat dit ook daadwerkelijk nodig is.

Andere vormen van inbraakpreventie

Een lampje alleen is vanzelfsprekend niet voldoende! Zo raadt de slotenmaker u ook aan om een alarmsysteem in huis te gebruiken. Tegenwoordig kunt u een alarminstallatie geheel naar eigen inzicht samenstellen. Kies bijvoorbeeld voor een combinatie van een bewegingssensor op de overloop, met een elektronische beveiligingscamera aan uw gevel. Inbrekers willen niet opgemerkt worden, waardoor zij uw woning liever vermijden als zij de camera zien hangen. Daarbij zal het alarmsignaal inbrekers eveneens afschrikken, omdat het de kans vergroot dat zij betrapt worden door buren die het alarmsignaal horen.

Geen reactie's

Geef een reactie