GH verlichting | Energie besparen op uw verlichting
15612
post-template-default,single,single-post,postid-15612,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive
 

Energie besparen op uw verlichting

Energie besparen op uw verlichting

Duurzaamheid is een steeds belangrijker thema geworden binnen veel huishoudens. Zij zoeken al jaren naar mogelijkheden om bij te dragen aan een duurzame wereld. Het terugdringen van uw energieverbruik is een van de aspecten om dit te bewerkstelligen. Niet alleen is het verlagen van uw energieverbruik een manier om bij te dragen aan een duurzame wereld, ook houdt u op deze manier meer geld over in uw portemonnee. Leuk om samen met uw partner van uiteten te gaan, een iets langere vakantie te boeken, enzovoorts. Welke bestemming heeft u voor het geld wat u bespaart door te werken aan een lager energieverbruik?

Een van de mogelijkheden om energie te besparen, is het gebruik van duurzame verlichting. In dit artikel vertellen we u meer over het gebruik van duurzame vormen van verlichting om uw energieverbruik te verlagen.

Meer branduren met ledverlichting in huis

Nog steeds wordt er in veel woningen gebruik gemaakt van conventionele gloeilampen. Hoewel gloeilampen een warm licht geven, zijn deze verre van milieuvriendelijk. Veel energiezuiniger is het wanneer u kiest voor moderne ledverlichting. Daarbij biedt de ledverlichting vaak de mogelijkheid om de kleur van de verlichting op afstand aan te passen met een kleine afstandsbediening.

Tip: mocht u toch een fitting willen laten aansluiten voor het gebruik van gloeilampen in huis, dan kunt u dit het beste aan een elektricien overlaten. Door voor de hulp van een elektricien te kiezen is de kans op complicaties relatief klein.

Zelf groene energie opwekken met zonnepanelen

Om de verlichting in huis van voldoende stroom te kunnen voorzien, kan het gebruik van zonnepanelen op het dak van uw woning het overwegen waard zijn. Met zonnepanelen wekt u door het jaar heen zelf groene stroom op. Deze groene stroom kunt u tijdelijk opslaan, wanneer u de zonnepanelen combineert met een thuisbatterij. Onder meer het Amerikaanse Tesla is een van de voorlopers in de productie van deze thuisbatterijen. Met een thuisbatterij voorkomt u dat u alle opgewekte stroom direct moet verbruiken, of moet salderen. Onder salderen verstaan we het verkopen van groene stroom aan het stroomnet. Een elektricien kan u meer vertellen over de mogelijkheden die zonnepanelen u bieden.

Geen reactie's

Geef een reactie