GH verlichting | Hoe verlicht je jouw tuin duurzaam?
15598
post-template-default,single,single-post,postid-15598,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive
 

Hoe verlicht je jouw tuin duurzaam?

Hoe verlicht je jouw tuin duurzaam?

Er is veel gezegd en geschreven over duurzaamheid de laatste jaren. Steeds meer particulieren proberen hun huis en tuin duurzaam in te richten. Dit levert geld op op de langere termijn en daarnaast lever je een positieve bijdrage aan het milieu. In dit artikel geven we tips voor het inrichten van een duurzame tuin.

Wie zijn tuin duurzaam wilt verlichten, zal van te voren een duidelijk licht- en kabelplan moeten maken. Dit is belangrijk, zodat je de zaken beter kunt plannen en zodat je overal kabels hebt liggen waar je verlichting wilt hebben. Er zijn nog steeds veel mensen die een tuin aanleggen zonder een licht- en kabelplan, waardoor ze later in de problemen komen en werk overnieuw moeten doen. Bespaar jezelf de tijd en het geld en lees dit artikel grondig door voordat je aan de slag gaat met het ontwerpen van een licht- en kabelplan.

Zeker wanneer je de verlichting duurzaam wilt inrichten heb je een plan nodig. Wie duurzaam wilt zijn, kiest niet alleen voor duurzame verlichting maar probeert zijn tuin ook met zo min mogelijk lampen te verlichten. Je kunt alleen efficiƫnt zijn wanneer je een duidelijk plan hebt. Daarnaast is het slim om een berekening te maken hoeveel geld je kwijt bent aan het elektriciteitsnetwerk op dit moment en met hoeveel geld je dit naar beneden wilt brengen.

Hoe maak je een licht- en kabelplan?

Aller eerst zal je moeten weten wat van soort lampen er zijn. Er zijn namelijk drie soorten lampen, denk aan functionele verlichting, accentverlichting en daarbij moet je denken aan sfeerverlichting. De functionele verlichting heb je nodig, aangezien deze verlichting noodzakelijk is om iets te kunnen zien in de tuin. De functionele verlichting plaats je bij het gangpad, het terras, de carport, de garage en het balkon om maar een aantal voorbeelden op te noemen.

De accent verlichting is meer bedoelt om bepaalde elementen onder de aandacht te brengen. Dit wordt vaak ook als sfeerverlichting gezien, maar in sommige gevallen ook als functionele verlichting. Accent verlichting kun je bij het terras plaatsen of bijvoorbeeld op de vijver richten om zodoende de vijver extra onder de aandacht te brengen. Tot slot hebben we de sfeervolle verlichting, welke logischerwijs bedoelt is om sfeer in de tuin aan te brengen. Wanneer je geld wilt besparen op verlichting kun je in dit geval ook voor kaarsen kiezen.

Welke verlichting is duurzaam?

Bij duurzame verlichting gaat het niet alleen om zuinige verlichting, maar ook om een langere levensduur. Wanneer je lampen voor een langere tijd kunt gebruiken, wat geld oplevert en beter is voor het milieu. Je zult zien dat duurzame verlichting duur is in aanschaf, maar dat je dit eenvoudig kunt terug verdienen. De levensduur wordt door technologische ontwikkelingen steeds langer, wat natuurlijk een positieve ontwikkeling is.

LED verlichting wordt over het algemeen is duurzame buitenverlichting gezien, aangezien het 65% minder energie verbruikt. Niet-duurzame verlichting is TL verlichting, wat ontzettend veel energie verbruikt. Daarnaast worden gloeilampen ook niet gezien als duurzame verlichting. Deze lampen gebruiken meer energie voor het uitstralen van warmte dan voor het verlichten van de ruimte.

Zoals je kunt lezen zal je enige kennis van duurzame verlichting moeten hebben wil je jouw tuin duurzaam verlichten. Gelukkig is er op het internet voldoende informatie te lezen. Tot slot raden we je nogmaals aan om een duidelijk licht en kabelplan te maken, zodat je niet voor verassingen komt te staan.

Ben je op zoek naar duurzame tuinverlichting? Neem dan eens een kijkje bij de buitenverlichting van wezan.nl. Via deze website kun je allerlei woon- en tuinproducten kopen, waaronder tuinverlichting. Het is absoluut de moeite waard om een bezoek te brengen aan deze webwinkel, aangezien het regelmatig leuke tuinproducten in de aanbieding heeft, waaronder tuindecoratie.

Geen reactie's

Geef een reactie