GH verlichting | Wat zijn LED lampen eigenlijk?
15535
post-template-default,single,single-post,postid-15535,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive
 

Wat zijn LED lampen eigenlijk?

Wat zijn LED lampen eigenlijk?

Een LED lamp is een lamp waarvan het licht afkomstig is van één of meerdere LED’s. Er zijn LED lampen die gloeilampen kunnen vervangen, maar ook die halogeenspots kunnen vervangen. Er zijn zelfs LED lampen die TL-buizen kunnen vervangen. LED’s op zich bestaan al jaren, maar pas sinds een paar jaar worden de LED’s ook gemaakt in warm-witte lichtkleuren die gelijkwaardig zijn aan conventionele lichtbronnen zoals halogeenspots en gloeilampen. Bij het aanschaffen van een LED lamp moet men op drie dingen letten:

  • De lichtkleur: is deze warm-wit of koud (koel) wit?
  • De lichtopbrengst, is deze gelijk aan die van de te vervangen lamp?
  • Welke garanties geeft de fabrikant? Normaal gesproken krijgt u op een lamp geen garantie, maarbij LED lampen geven veel fabrikanten wel garantie. Dat is wel zo prettig, omdat de LED lamp een extreem lange levensverwachting heeft.
Geen reactie's

Geef een reactie